Currently viewing the tag: "glass"

I don’t often focus on architecture (overtly) here, but seeing DOGBOX by Patch Work Architecture — a residence that has built by the architects in Whanganui, New Zealand — and loving the design and materials so much, I had to do a post that is nothing but this one structure. Both inside and out, the building uses space and materials to flow between intimate and expansive moments. There’s also a playfulness between what’s seen and what’s glimpsed and what’s only hinted at in silhouette that I find really appealing. I hope you like DOGBOX as much as I do.

A hero shot of the front elevation of DOGBOX by Patch Work Architecture. | japanesetrash.com

This terrific hero shot of the front elevation of the structure shows the elements and the interaction of outdoor/indoor so well.

Another nice view of the structure, aglow with interior light seen through translucent walls. | japanesetrash.com

Another nice view of the structure, aglow with interior light seen through translucent walls.

The open downstairs area, including functional niches that bring to mind Frank Lloyd Wright. | japanesetrash.com

The open downstairs area, including functional niches that bring to mind Frank Lloyd Wright. The entire back wall is poured concrete.

A playful silhouette shows through the twinwall polycarbonate panels that are used throughout. | japanesetrash.com

A playful silhouette shows through the twinwall polycarbonate panels that are used throughout the structure.

I've been a fan of the DOGBOX kitchen since the first time I saw it. | japanesetrash.com

I’ve been a fan of the DOGBOX kitchen since the first time I saw it. The simplicity and economy with which it’s fitted is very appealing.

A detail of the kitchen's main work counter. It's the simple, honest materials that appeal to me. | japanesetrash.com

A detail of the kitchen’s main work counter. Once again, it’s the simple, honest materials that appeal to me.

DOGBOX by Patch Work Architecture - work out space. | japanesetrash.com

I’m ready for a work out space like this.

A second-floor sleeping area. | japanesetrash.com

The open feeling extends to private spaces, like this second-floor sleeping area.

Even this simple wood storage cubby feels thoughtful. | japanesetrash.com

Even this simple wood storage cubby feels thoughtful.

I’ve just found this terrific weekend home in South Africa of a couple who have exquisite taste–hence, gentlemen’s quarters is how I’m thinking of this place. These are just a few glimpses–some of the highlights of the home, found here.

My idea of the perfect outdoor set up; gotta love an outdoor shower. | japanesetrash.com

Wooden deck, potted plants, groovy dining space, and outdoor shower–just about perfect.


Love the layout of this bathroom--plus the interesting drain being used. | japanesetrash.com

The layout of this bathroom is so surprising; love the choice of drain used here.


Can you say "gentlemen's quarters"? This refined living room is just right. | japanesetrash.com

Here’s the image that got me interested in this gentlemen’s quarters in the first place–this level of relaxed refinement is so appealing.

Stay Connected